Vrouw woont samen met vriend maar hij weigert hond uit te laten: ‘Hij deelt die passie niet’

Vrouw woont samen met vriend maar hij weigert hond uit te laten: ‘Hij deelt die passie niet’

Na dit voorval zou ik toch eens goed gaan nadenken!

7 mei 2024 Uit Door Lekker Dan

Daniëlle had nooit veel met relaties, tot ze Ruben tegenkwam. “Vroeger speelde ik liever alleen of met meisjes. Jongens en relaties interesseren me niet echt,” herinnert ze zich.

Maar dat veranderde allemaal toen Ruben in haar leven kwam. Hun liefde bloeide op, ze trokken samen in en alles leek perfect, op één ding na: Ruben weigert om haar hond uit te laten.

Daniëlle is een echte dierenliefhebber met een diversiteit aan huisdieren. “Voor mij is het verzorgen van mijn dieren een genot, maar Ruben deelt die passie niet,” legt ze uit.

Toen Ruben introk, ontstonden er direct spanningen door ruimtegebrek in Daniëlle’s huis, dat al vol stond met benodigdheden voor haar dieren.

Ruben’s gaming-setup moest uiteindelijk in de woonkamer geplaatst worden omdat de werkkamer volstond met kattenbakken en krabpalen.

Een blijvend struikelblok in hun relatie is echter Ruben’s weigering om met de hond, Aura, te wandelen. Hij stelt dat het Daniëlle’s verantwoordelijkheid is.

Hoewel dit meestal geen probleem is omdat Daniëlle vanuit huis werkt, kwam het probleem scherp naar voren toen ze ziek was. Ze had gehoopt dat Ruben zou inspringen.

“Ik kon nauwelijks uit bed komen, en een klein rondje met Aura had echt geholpen,” zegt Daniëlle. Tot haar teleurstelling bood Ruben geen hulp.

Dit incident heeft Daniëlle doen twijfelen over hun toekomst, vooral met het oog op eventuele gezinsuitbreiding.

Ze vraagt zich af of Ruben wel de actieve rol in het gezin zal spelen die zij voor ogen heeft. “Wat als hij straks ook geen zin heeft om met de kinderen naar school te gaan of naar de speeltuin?”

Deze twijfels brengen haar soms terug naar het verlangen om alleen te zijn, gewoon met haar dieren. Daniëlle staat nu voor de uitdaging om deze gevoelens met Ruben te bespreken.

Zonder verandering overweegt ze ernstig om alleen verder te gaan. Deze situatie benadrukt de complexiteit van relaties waarin de verwachtingen en verantwoordelijkheden niet altijd op één lijn liggen, een thema dat veel koppels zal aanspreken.

Bron: Damespraatjes.nl