Boontje komt om zijn loontje: Hovenier komt in actie als klant weigert te betalen!

Boontje komt om zijn loontje: Hovenier komt in actie als klant weigert te betalen!

Sta je toch vreselijk voor joker! Gelijk heeft de hovenier!

7 mei 2024 Uit Door Lekker Dan

In Apeldoorn heeft een hoveniersbedrijf op opmerkelijke wijze gereageerd op wanbetaling door een klant.

Na het aanleggen van een tuin voor een lokaal stel, weigerde het stel de rekening te betalen, ondanks herhaalde pogingen van de hovenier om het geld te innen.

Telefoontjes werden genegeerd en op berichten werd niet gereageerd, waardoor het duidelijk werd dat de hovenier werd opgelicht.

Als reactie op deze wanbetaling besloot de hovenier, geïnspireerd door televisieprogramma’s die oplichters confronteren, zelf actie te ondernemen.

Hij verzamelde zijn team om de pas aangelegde tuin weer compleet te ontmantelen. Elke tegel werd opgepakt en verwijderd, waardoor er niets anders overbleef dan een zandvlakte.

De actie van de hovenier werd met enthousiasme ontvangen door de omwonenden, die blijkbaar weinig sympathie hadden voor het stel.

Een buurtbewoner, die het hele voorval filmde, juichte de actie toe met de woorden: “Hahaha, eigen schuld! Hele tuin leeg geweldig! Geen Jan of Melanie te zien. Nu komen ze niet met hun grote bekken.”

Dit incident toont aan hoe sterk de frustraties kunnen oplopen wanneer betalingen uitblijven en hoe gemeenschappen kunnen reageren als ze zien dat gerechtigheid wordt geserveerd, zij het op een ongebruikelijke manier.

Het voorval heeft veel aandacht gekregen en de beelden van de ontmanteling van de tuin zijn wijd verspreid.