Zweedse politie verwacht dat Joost Klein vervolgd wordt: ‘De prognose is goed’

Zweedse politie verwacht dat Joost Klein vervolgd wordt: ‘De prognose is goed’

Joost heeft al een datum ontvangen voor de behandeling van zijn zaak!

13 mei 2024 Uit Door Lekker Dan

De Zweedse politie heeft sterke aanwijzingen dat het Openbaar Ministerie van Zweden Joost Klein (26) zal vervolgen.

Dit volgt op een onderzoek naar een incident achter de schermen van het Eurovisiesongfestival, waar Klein betrokken zou zijn geweest bij een confrontatie met een cameravrouw.

Emil Andersson, hoofd van het onderzoeksteam van de politie in Malmö, deelde met de Zweedse omroep SVT dat de kans op vervolging groot is.

“De prognose is goed en we verwachten waarschijnlijk een vervolging”, aldus Andersson. Een woordvoerder van de Zweedse politie kon dit echter niet bevestigen tegenover het ANP.

Het dossier is nog niet overgedragen aan het Openbaar Ministerie, maar dit wordt begin juni verwacht.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Volgens Andersson duurt een zaak zoals die van Klein normaal zes tot acht weken, maar in dit geval is er sprake van een versnelde juridische procedure, mogelijk gemaakt door sterk bewijsmateriaal en het feit dat het om een minder ernstig misdrijf gaat.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Hierdoor heeft Klein al een voorlopige datum ontvangen voor de behandeling van zijn zaak. Het management van Joost Klein was onbereikbaar voor commentaar.

De klacht tegen Klein ontstond na een incident op het Eurovisiesongfestival, waar een medewerkster beweerde dat Klein een bedreigende beweging maakte omdat ze hem filmde, tegen de afspraken in.

Na het politieonderzoek besloot de organisator van het songfestival, de European Broadcasting Union (EBU), Klein te diskwalificeren voor de finale. Klein zelf heeft nog niet inhoudelijk gereageerd op de situatie.