Bizarre video: Luchtballon zit nog vast gekoppeld aan busje tijdens het opstijgen!

Bizarre video: Luchtballon zit nog vast gekoppeld aan busje tijdens het opstijgen!

Een groep passagiers en een ballonvaarder zijn in Duitsland aan een hachelijke situatie ontsnapt toen ze op het punt stonden…

6 augustus 2024 Uit Door Lekker Dan

Een groep passagiers en een ballonvaarder zijn in Duitsland aan een hachelijke situatie ontsnapt toen ze op het punt stonden op te stijgen.

Iemand had namelijk vergeten de Mercedes Sprinter, die de luchtballon aan de grond zekerde, los te koppelen.

Toen de ballonvaarder vol gas wilde opstijgen, had het busje andere plannen. Het touw dat de ballon met het busje verbond, kon de kracht niet aan en brak uiteindelijk (gelukkig) af.

Hierdoor wist de ballonvaarder zijn mandje net op tijd te redden van een mogelijk rampscenario. Een ballonvaart staat bekend om zijn betoverende ervaring.

Het avontuur begint al op de grond, wanneer de enorme, kleurrijke ballon langzaam wordt gevuld met hete lucht.

De spanning stijgt terwijl de ballon zich opricht en de mand zich klaarmaakt voor vertrek. Het moment waarop de voeten de grond verlaten en de ballon langzaam opstijgt, is normaal gesproken adembenemend.

De wereld onder je wordt kleiner en stiller naarmate je hoger komt, en een vredig gevoel zou zich van je meester moeten maken… tenminste, dat is meestal de bedoeling.

In dit geval was er echter weinig rust te vinden voor de passagiers. In plaats daarvan kregen ze een flinke adrenalinekick.

Een luchtballon zien vertrekken is altijd een indrukwekkend gezicht, en een omstander besloot het tafereel vast te leggen op film.

Dat bleek achteraf maar goed ook, want het had behoorlijk mis kunnen gaan. Terwijl de ballon steeds hoger zweefde, bleek het werkbusje van de ballonvaarder nog stevig vast te zitten aan de ballon. Een gevaarlijke situatie, als je erover nadenkt.

Gelukkig brak het touw op tijd, en wist de piloot zijn passagiers net op tijd uit deze benarde situatie te redden. Het was vast een vluchtje dat ze niet snel zullen vergeten.