Ga jij de Efteling binnenkort bezoeken? Deze 7 attracties gaan sluiten in september!

Ga jij de Efteling binnenkort bezoeken? Deze 7 attracties gaan sluiten in september!

Het hoogseizoen van de Efteling nadert zijn einde: op zondag 1 september wordt het park voor het laatst in zomerse…

28 augustus 2024 Uit Door Lekker Dan

Het hoogseizoen van de Efteling nadert zijn einde: op zondag 1 september wordt het park voor het laatst in zomerse sferen gehuld. Vanaf de volgende dag gaan direct meerdere attracties dicht voor onderhoud.

Bezoekers die in september het sprookjespark in Kaatsheuvel willen bezoeken, moeten er rekening mee houden dat sommige attracties tijdelijk buiten gebruik kunnen zijn.

Uit de openbare onderhoudskalender blijkt dat op maandag 2 september twee van de nieuwste attracties, familieachtbaan Max & Moritz en de bootjesmolen Sirocco, tijdelijk gesloten zullen zijn.

Ook de populaire watershow Aquanura is vanaf die datum niet te zien, vanwege de installatie van nieuwe effecten. Deze spectaculaire fonteinenshow keert half november weer terug.

Max & Moritz zal volgens de planning op zaterdag 21 september weer operationeel zijn, terwijl het onderhoud bij Sirocco naar verwachting op zaterdag 7 september is afgerond.

Later in de maand volgen nog enkele andere sluitingen: de Gondoletta is van 9 tot en met 13 september dicht, Baron 1898 op 11 september, en Archipel van 16 september tot en met 4 oktober.

Daarnaast zullen Villa Volta en Fabula waarschijnlijk niet beschikbaar zijn tussen maandag 23 en vrijdag 27 september.

De exacte sluitingsdata kunnen nog wijzigen. Voor oktober staan op dit moment nog geen sluitingen gepland.

Omdat de Efteling het hele jaar door geopend is, moeten onderhoudswerkzaamheden plaatsvinden tijdens de reguliere openingsuren van het park.