Weeralarm voor ons landje: Genadeloze buien en harde stormachtige windstoten!

Weeralarm voor ons landje: Genadeloze buien en harde stormachtige windstoten!

1. Vooral vrijdag belooft het hoogtepunt van de ellende te worden! 2. Een periode om binnen te blijven en je met een dekentje op de bank te nestelen. 3. We mogen ons voorbereiden op heel slecht weer! 4. Vrijdag belooft het nog veel ruiger te worden! 5. Dat belooft weinig goeds helaas! De herfst is aanwezig!

25 september 2024 Uit Door Lekker Dan

Het weerbeeld ziet er somber en nat uit deze week. Hoewel sommige regio’s nog even kunnen ontsnappen aan de buien, zet het onvermijdelijke noodweer uiteindelijk in.

Met een stevige westenwind die de regen over het land jaagt, lijkt een natte en troosteloze dag onvermijdelijk.

Verwacht lokaal meer dan 10 millimeter regen, terwijl de temperatuur op een kille 16 graden blijft steken. Tijdens de buien voelt het zelfs nog kouder aan, alsof de winter al vroeg is begonnen.

Vanavond is er kortstondig hoop op opklaringen, maar dat blijkt slechts een pauze. Vanuit België nadert een nieuw regengebied dat ons land later op de avond en nacht opnieuw in een natte greep zal nemen.

En donderdag? Ook dan blijft het nat, met slechts af en toe een glimp van de zon en temperaturen die maximaal 18 graden bereiken. Niet ijskoud, maar gezellig kun je het weer niet noemen.

Vrijdag belooft het nog ruiger te worden, vooral langs de kust. Hier kunnen zware windstoten optreden, mogelijk zelfs stormachtig.

De temperatuur in ons landje komt niet boven de 15 graden uit, wat de dag nog guurder en somberder zal maken.

Op zaterdag daalt de temperatuur verder naar 13 graden, met een mix van zon, wolken en buien. Het blijft een onstabiele dag, terwijl zondag een korte opleving belooft.

Toch moeten we ook dan rekening houden met een lokale bui in het noorden. De zon probeert door te breken, maar het lijkt een oneerlijke strijd.

Na het weekend blijft het wisselvallig met regen en wind. Dit is hét moment om de warme dekens erbij te pakken en binnen te blijven. De herfst is officieel begonnen en laat zich goed voelen!