KNMI komt met waarschuwing: Afbrekende takken en vliegende voorwerpen!

KNMI komt met waarschuwing: Afbrekende takken en vliegende voorwerpen!

1. Volgens het KNMI moet vooral dit deel van NL op zijn hoede zijn! 2. De voorspellingen zien er niet al te best uit voor morgen! 3. Kans op schade en overlast is behoorlijk groot! 4. Het KNMI waarschuwt voor zeer heftige stormen! 5. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

26 september 2024 Uit Door Lekker Dan

In de nacht van donderdag op vrijdag worden harde windstoten verwacht, vooral langs de kust. Het KNMI waarschuwt voor mogelijke schade en overlast.

De zware windstoten kunnen hinder opleveren voor het verkeer en er is kans op het afbreken van boomtakken. Ook kunnen rondvliegende voorwerpen zoals dakpannen gevaar opleveren.”

De wind komt uit het zuidwesten en bereikt snelheden tussen de 75 en 90 kilometer per uur. In de kustgebieden kunnen deze snelheden lokaal zelfs oplopen tot 100 kilometer per uur.

De harde wind houdt het grootste deel van vrijdag aan, maar tegen het einde van de middag zal de wind iets afnemen.

Het weerbeeld ziet er somber en nat uit deze week. Hoewel sommige regio’s nog even kunnen ontsnappen aan de buien, zet het onvermijdelijke noodweer uiteindelijk in.

Vrijdag belooft het nog ruiger te worden, vooral langs de kust. Hier kunnen zware windstoten optreden, mogelijk zelfs stormachtig.

De temperatuur in ons landje komt niet boven de 15 graden uit, wat de dag nog guurder en somberder zal maken.

Op zaterdag daalt de temperatuur verder naar 13 graden, met een mix van zon, wolken en buien. Het blijft een onstabiele dag, terwijl zondag een korte opleving belooft.

Toch moeten we ook dan rekening houden met een lokale bui in het noorden. De zon probeert door te breken, maar het lijkt een oneerlijke strijd.

Na het weekend blijft het wisselvallig met regen en wind. Dit is hét moment om de warme dekens erbij te pakken en binnen te blijven. De herfst is officieel begonnen en laat zich goed voelen!