Vertrouwde pinpassen gaan verdwijnen: Banken zijn gestart met drastische verandering!

Vertrouwde pinpassen gaan verdwijnen: Banken zijn gestart met drastische verandering!

1. Sommige banken zullen de verandering in 1 keer doorvoeren,' 2. We moeten afscheid nemen van de vertrouwde pinpassen! 3. De vertrouwde pinpas verdwijnt binnenkort uit het Nederlandse straatbeeld. 4. Deze verandering kent diverse voordelen. 5. Alles maar dan ook alles gaat veranderen...

2 oktober 2024 Uit Door Lekker Dan

De vertrouwde betaalpas zoals we die nu kennen, verdwijnt binnenkort uit het Nederlandse straatbeeld. Banken beginnen met het vervangen van alle passen door een Visa- of Mastercard-debetcard.

Sommige banken voeren deze verandering in één keer door, terwijl andere hebben besloten dit geleidelijk aanpakken.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

De Betaalvereniging Nederland heeft aangekondigd dat miljoenen betaalpassen omgeruild zullen worden voor de nieuwe Visa- of Mastercard-debitkaarten.

Dit betekent dat alle Nederlanders met een betaalrekening uiteindelijk dus een nieuwe kaart zullen ontvangen.

Hoewel de huidige passen debetkaarten zijn, waarbij betalingen direct van de rekening worden afgeschreven, blijft dit principe hetzelfde met de nieuwe kaarten.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Het verschil met de huidige kaarten zit hem vooral in de extra functionaliteiten die de nieuwe Visa- en Mastercard-debetkaarten bieden.

Met de nieuwe kaarten kun je namelijk op veel meer plekken betalen, vooral buiten Europa, waar de huidige pinpassen soms niet worden geaccepteerd.

Een belangrijk voordeel van deze verandering is dat de nieuwe kaarten ook online te gebruiken zijn, net als een creditcard.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Dit biedt gebruikers meer flexibiliteit, aangezien ze nu niet alleen via iDEAL, maar ook direct met hun betaalpas online aankopen kunnen doen.

Triodos Bank is de eerste bank in Nederland die inmiddels al haar klanten heeft voorzien van nieuwe betaalpassen.

In december vorig jaar ontvingen de 200.000 klanten van de bank hun nieuwe Visa-kaart. Andere banken, zoals ING en Rabobank, volgen binnenkort.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

ING heeft bekendgemaakt dat de voorbereidingen voor de overstap inmiddels in volle gang zijn. De bank moet zo’n tien miljoen passen vervangen en bepaalt per klant of zij een Visa- of Mastercard zullen ontvangen.

Rabobank is al drie maanden bezig met het uitgeven van nieuwe betaalpassen, maar verwacht dat het nog vier jaar zal duren voordat alle klanten zijn overgestapt.

De bank geeft aan dat nieuwe passen pas worden verstrekt wanneer de oude verlopen is, of in het geval van verlies of diefstal.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Kortom, de overstap naar Visa- en Mastercard-debitkaarten zal voor veel Nederlanders de manier van betalen uitbreiden, vooral op internationaal en online gebied, terwijl het gemak van directe betalingen behouden blijft.