Grote woede bij fans Andre Rieu door drastisch besluit: klacht bij de Autoriteit Persoonsgegevens

Grote woede bij fans Andre Rieu door drastisch besluit: klacht bij de Autoriteit Persoonsgegevens

1. Fans hebben inmiddels contact gezocht met verschillende instanties. 2. Fans van over de hele wereld zijn niet van plan om op te geven. 3. De teleurstelling en woede is ontzettend groot! 4. Fans uitten massaal hun ongenoegen... 5. Het is maar de vraag of dit nog gaat terugkeren....

15 oktober 2024 Uit Door Lekker Dan

Er heerst grote frustratie en grote teleurstelling onder de enorm grote groep fans van de werldberoemde André Rieu.

Jarenlang konden liefhebbers van over de hele wereld live meekijken naar zijn beroemde concerten op het Vrijthof in Maastricht, maar die mogelijkheid is nu verdwenen.

De livestream, die jarenlang beschikbaar was via een camera van hotel DuCasque, is namelijk uitgeschakeld.

De camera werd vorig jaar stilgelegd na een klacht bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Deze instantie ontving een melding dat de camera kan inzoomen, waardoor mensen die op de terrassen op het Vrijthof zaten herkenbaar in beeld kwamen.

Dit bleek in strijd met de privacywetgeving. Hoewel de maatregel de privacy moet beschermen, zijn de trouwe fans van Rieu niet blij met de beslissing.

Op de Facebookgroep “Harmony Parlor,” die gewijd is aan André Rieu, uiten fans massaal hun ongenoegen.

Zelfs vanuit Australië laten teleurgestelde volgers weten dat ze de livestream enorm missen, aangezien het voor velen de enige manier was om de concerten te volgen.

Ondanks hun teleurstelling geven de fans niet op. Ze hebben inmiddels contact gezocht met verschillende instanties en met Rieu zelf in de hoop dat de livestream terugkomt.

Tot nu toe heeft dit echter nog geen resultaat opgeleverd. Fans blijven hopen op een oplossing, zodat ze opnieuw op afstand kunnen genieten van de optredens van hun favoriete violist.