Moslims eisen hondenvrije zones in parken: ‘Schending van de Sharia’

Moslims eisen hondenvrije zones in parken: ‘Schending van de Sharia’

Niet alleen in ons landje zijn we af en toe van het padje af, ook in Engeland zijn ze het…

6 december 2024 Uit Door Lekker Dan

Niet alleen in ons landje zijn we af en toe van het padje af, ook in Engeland zijn ze het spoor bijster. Een Brits adviesrapport opteert voor ‘hondenvrije zones’ in parken in de strijd tegen ‘racisme’.

Grote kans dat je nu denkt ‘wat hebben honden met racisme te maken’, uiteraard leggen we het even uit. Binnen bepaalde culturen zijn honden niet geliefd.

Vrouw wil hond van haar zus naar asiel brengen: ‘De druppel die de emmer deed overlopen’

Honden worden in de islam namelijk beschouwd als ‘onrein’. Als we profeet Mohammed mogen geloven komen er geen engelen in je huis, wanneer je een hond hebt.

Dat is dus 1 van de redenen waarom moslims geen hond als huisdier hebben. Komen ze in aanraking met een hond dan moeten ze zich ook direct wassen. 

Vrouw wil hond van haar zus naar asiel brengen: ‘De druppel die de emmer deed overlopen’

Wanneer een moslim onderweg naar de moskee in aanraking komt met een hond, moet diegene zich wassen.

In 2030 wil de klimaatgroep Climate Cymru, die deel uitmaken van de Labour-regering in Wales, de samenleving ‘antiracistisch’ hebben.

Volgens onderzoekers zou het zeker helpen als bepaalde groene zones, denk hierbij aan parken, honden gaan weren.

Het staat niet letterlijk in het rapport benoemd, maar we kunnen wel een verband tussen ‘culturele gevoeligheden’ en honden ontdekken.

Vrouw wil hond van haar zus naar asiel brengen: ‘De druppel die de emmer deed overlopen’

In het Midden-Oosten, wordt contact met honden als ‘onrein’ beschouwd en daarom zijn honden ook niet bepaald welkom in parken waar velen wandelen.

Het rapport stelt dat met het eventueel implementeren van deze zones, de openbare groene ruimtes aantrekkelijker zijn voor etnische minderheden.

Het rapport met de plannen heeft voor een hoop ophef gezorgd. Klimaatgroepen zijn van mening dat er racisme en uitsluiting te bespeuren valt bij ‘de toegang tot de natuur en openbare voorzieningen’.

Aan het onderzoek heeft een specifieke groep meegeholpen die stelt dat in bepaalde groene gebieden sommigen zich niet welkom voelen vanwege hun geloof.

Andrew Davies, leider van de Conservatieve partij in Wales omschrijft het als ‘achterhaalde onzin’. Velen Britten zijn dan ook met stomheid geslagen.