Artsen komen met dringende waarschuwing: Stop geen bevroren aardappel in je achterste!😱

Artsen komen met dringende waarschuwing: Stop geen bevroren aardappel in je achterste!😱

15 november 2022 0 Door Lekker Dan

Aambeien kunnen ontzettend vervelend zijn en bovendien voor pijn zorgen. Het hebben van aambeien is niet iets dat je zomaar even aan iedereen gaat vertellen en zelfs de stap naar de dokter is al een grote stap.

Naar verluidt gaan mensen steeds vaker via google op zoek naar oplossingen om van een dergelijke kwaal af te kunnen komen. Liever een alternatieve oplossing voor hun probleem dan naar de huisarts gaan.

Alternatieve oplossing

Echter is er nu op het internet een wel heel aparte zogenaamde oplossing te vinden om van aambeien af te komen. Een alternatieve oplossing waar artsen nu voor waarschuwen!

De oplossing die momenteel online wordt aangeprezen is het inbrengen van een bevroren aardappel in je anus.

Een artikel van Wales Online beweert: “Dit is wat je moet doen: Schil een rauwe aardappel en snijd deze in dunne plakjes, net zoals je dat doet voor frites. Leg de plakjes in de vriezer en wacht tot ze bevroren zijn.Plaats het bevroren aardappelschijfje in je anus en laat het 30 seconden rusten. Herhaal het proces gedurende drie tot vijf dagen. Laat de volgende drie tot vijf dagen het plakje er telkens 30 seconden langer in zitten.

Het artikel gaat verder: “De aardappelen hebben samentrekkende eigenschappen en helpen de pijn en het jeukende gevoel te verlichten, wat meestal bij deze aandoening gebeurt, terwijl de ijskoude aardappel de bloedvaten vernauwt, de zwelling vermindert en je pijn onmiddellijk verlicht.”

Tegen de Metro zei Dr. Diana Gall, van de toonaangevende online medische dienst Doctor-4-U: “Aambeien kunnen een irritante aandoening zijn en patiënten schamen zich soms om professionele hulp te zoeken, in plaats daarvan luisteren ze naar broodje aap verhalen.”

De arts vervolgde: “Er is geen medisch bewijs dat ingevroren aardappelen in de anus kunnen helpen om de aambeien te genezen, dus ik zou iedereen willen waarschuwen die eraan denkt om dit te doen.

Aambeien verdwijnen vaak vanzelf na een paar dagen maar er zijn enkele beproefde manieren om ze op afstand te houden.

Je moet veel drinken en een vezelrijk dieet volgen en regelmatig een warm bad nemen om jeuk en pijn te verzachten.

Als thuisbehandelingen je aambeien niet verbannen, is het raadzaam om naar je arts te gaan en alternatieve behandelingen te bekijken.”