Om de hoeveel tijd moet je jouw beha wassen? Het antwoord zal je verbazen!

Om de hoeveel tijd moet je jouw beha wassen? Het antwoord zal je verbazen!

Het onderwerp zorgt online voor discussies!

10 mei 2024 Uit Door Lekker Dan

Ben jij je bewust van hoe vaak je je beha’s wast? Draag je elke dag een andere beha, of laat je dezelfde beha een week of zelfs langer in gebruik?

Op social media is er een hevige discussie losgebarsten over dit onderwerp, aangewakkerd door een video van een Britse vrouw die zich verbaasde over hoe zelden haar vriendin haar beha waste.

Dit gesprek kan verrassende inzichten opleveren over onze wasgewoonten. Hoewel veel mensen hun ondergoed dagelijks wassen, varieert de frequentie waarmee beha’s worden gewassen enorm.

Sommigen vrouwen gooien ze na elk gebruik in de was, terwijl anderen ze slechts eenmaal per maand wassen.

De discussie kreeg een boost op TikTok nadat de Britse Desyr onthulde dat haar vriendin haar beha maar één keer per jaar wast, wat leidde tot duizenden views en veel reacties. Desyr is nu benieuwd naar de meningen van andere vrouwen.

Terwijl sommigen hun beha wekelijks wassen, laten anderen de tijd tussen wasbeurten oplopen tot een maand.

En in warme perioden of na intensief sporten kiezen sommige vrouwen ervoor hun beha vaker te wassen. Wat is nu de beste aanpak?

Experts adviseren om beddengoed minimaal eens per week te wassen om allergenen tegen te gaan, maar hoe zit het met beha’s, die we gemiddeld twaalf uur per dag dragen?

Vanessa de Vusyt, een PR-manager bij Belgische lingerie merken, licht toe dat de algemene aanbeveling is om beha’s na ongeveer twee tot drie keer dragen te wassen.

“Langer wachten is niet zo schoon, want je beha absorbeert direct zweet onder je oksels,” legt ze uit. De frequentie van wassen hangt ook af van hoe snel iemand zweet, wat vooral in de zomer kan variëren.

Vanessa merkt op dat veel vrouwen geloven dat hun beha’s sneller slijten door ze vaak te wassen, maar dat hangt sterk af van het aantal beha’s dat iemand heeft en de manier waarop ze worden gewassen.

Met een degelijke voorraad beha’s en het gebruik van het juiste wasprogramma, zoals de fijnwas op 30 graden, kunnen beha’s lang meegaan.

Ze adviseert dan ook om beha’s na het wassen open en plat op te bergen, dit om de levensduur te verlengen.

Dus, de frequentie waarmee je jouw beha’s moet wassen is afhankelijk van persoonlijke gewoonten en activiteitenniveau.

Regelmatig wassen draagt bij aan zowel hygiëne als de duurzaamheid van je beha’s, en het helpt ook allergenen te verminderen.

De volgende keer dat je twijfelt over een wasbeurt, denk dan aan het advies van Vanessa: “Hoe vaak was jij je beha?”