Catherine Keyl geeft update over haar gezondheid: ‘Ik werd helemaal gek’
Catherine Keyl, bekend als televisiepresentatrice, is na een moeilijke periode van acht weken bedlegerigheid door een hernia, weer op de…
Catherine Keyl, bekend als televisiepresentatrice, is na een moeilijke periode van acht weken bedlegerigheid door een hernia, weer op de been.
Hoewel ze nog enige pijn ervaart, deelde ze recent voor de camera van RTL Boulevard hoe het momenteel met haar gaat. Catherine beschreef de pijn als intens:
“Ik heb vriendinnen die hebben vier kinderen gekregen en die hadden ook een hernia en die zeiden: ‘Doe mij maar die vier kinderen nog een keer want zo’n hernia is echt een ramp.'”
Ze vervolgde met te vertellen over haar onvermogen om normale activiteiten uit te voeren tijdens haar ziekte:
“Dat is ook zo ik kon helemaal niks meer. Ik kon niet meer staan, ik kon niet meer zitten, ik kon niet meer lopen, ik kon niet draaien. Ik werd helemaal gek.”
Gelukkig gaat het nu aanzienlijk beter met haar, dankzij een ruginjectie die een significante verbetering bracht. “Meteen daarna begon het eigenlijk te verbeteren.”
”Ik had wel nog steeds heel veel pijn, soms heb ik nog wel eens een enorme aanval. Maar ja ik kan nu wel weer gewoon een beetje meedoen“, zei ze opgelucht.
Naast de opluchting voelt Catherine ook frustratie jegens de arts van het ziekenhuis in Hilversum die haar verkeerd had gediagnosticeerd, wat leidde tot acht weken van intense pijn.
Ze overwoog zelfs een klacht in te dienen. Aan Story vertelde ze: “Ik heb inmiddels contact gehad met een klachtenfunctionaris van het ziekenhuis.”
”We hebben zeker een half uur aan de telefoon gezeten en ik had het idee dat ook zij best in shock waren over mijn verhaal. Het is niet mijn bedoeling om de arts in kwestie aan de schandpaal te nagelen.”
”Helemaal niet. Maar ik wil het wel melden. In de hoop dat ze er iets van leren. En dat een aanvraag om een telefonisch consult niet zomaar in de prullenbak gegooid kan worden.”
”Ik heb nu begrepen dat ik iemand uit een callcenter aan de lijn had. Deze mensen zijn natuurlijk niet zo medisch opgeleid dat ze goed kunnen inschatten hoe ernstig een situatie kan zijn. Maar mij had een hoop leed bespaard kunnen blijven.”
Dit verhaal van Catherine Keyl benadrukt niet alleen haar persoonlijke strijd en herstel, maar ook de uitdagingen binnen het medische systeem en de impact van misdiagnoses.