
Catherine Keyl woest en vertelt uitslag van telefoongesprek met klachtenfunctionaris!
Catherine Keyl, een bekende Nederlandse televisiepersoonlijkheid, heeft recent een zeer moeilijke periode doorgemaakt waarin ze bijna acht weken lang extreme…
Catherine Keyl, een bekende Nederlandse televisiepersoonlijkheid, heeft recent een zeer moeilijke periode doorgemaakt waarin ze bijna acht weken lang extreme pijn heeft ervaren.

Deze pijn was zo intens dat ze acht kilo afviel. Gelukkig is nu de juiste diagnose gesteld en de behandeling met pijnstillende injecties is gestart, wat haar grote opluchting brengt.

Catherine uit haar blijdschap: “De pijn was verschrikkelijk, maar ik heb daardoor wel iets heel bijzonders geleerd…”

Hoewel ze verlichting heeft gevonden, is oud presentatrice Catherine wel boos op de arts van het ziekenhuis in Hilversum.

Ze uit haar frustratie over de aanpak en behandeling die ze heeft ontvangen, wat heeft bijgedragen aan haar langdurige lijdensweg.

”Omdat de juiste diagnose al twee maanden geleden gesteld had kunnen worden. Ik heb nu begrepen dat het een neuroloog in opleiding is.”

”En er zijn in het Tergooi MC twee foute diagnoses gesteld, waardoor ik pijn bleef houden. Die eerste injectie had totaal geen zin. En ook bellen had geen zin.”

”Ik vroeg of ik een telefonisch consult bij Tergooi kon krijgen, maar volgens de telefoniste kon ik de arts pas spreken als ik weer een afspraak had. Dat zou nog drie weken duren. Daarop heb ik contact opgenomen met Bergman Clinics.”

Vorige week liet Catherine doorschemeren dat ze er serieus over na dacht om een klacht bij het Tergooi MC in te dienen.

”Ik heb inmiddels contact gehad met een klachtenfunctionaris van het ziekenhuis. We hebben zeker een half uur aan de telefoon gezeten en ik had het idee dat ook zij best in sh0ck waren over mijn verhaal.”

”Het is niet mijn bedoeling om de arts in kwestie aan de schandpaal te nagelen. Helemaal niet. Maar ik wil het wel melden.”

”In de hoop dat ze er iets van leren. En dat een aanvraag om een telefonisch consult niet zomaar in de prullenbak gegooid kan worden. Ik heb nu begrepen dat ik iemand uit een callcenter aan de lijn had.”

”Deze mensen zijn natuurlijk niet zo medisch opgeleid dat ze goed kunnen inschatten hoe ernstig een situatie kan zijn. Maar mij had een hoop leed bespaard kunnen blijven.”
