Positief nieuws voor frikandellenliefhebbers: Redenen waarom je vaker een del moet eten!👏😁

Positief nieuws voor frikandellenliefhebbers: Redenen waarom je vaker een del moet eten!👏😁

15 november 2022 0 Door Lekker Dan

Er is positief nieuws voor alle mensen die op zijn tijd wel van een delletje houdt. Je zou het tegenovergestelde denken maar het eten van frikandellen blijkt gewoon gezond te zijn

Zeg maar dag tegen dat schuldgevoel na het eten van een frikandel. Een delletje bevat namelijk veel goede ingrediënten waarvan de wetenschap beweert dat ze zelfs bijdragen aan een gezonde levensstijl.

Natuurlijk wordt de frikandel er niet gezonder van als je er een dikke klodder mayo en curry overheen gooit maar de uitjes maken dat wel weer goed.

Er gaan allerlei wilde verhalen rond over de ingrediënten van een frikandel. Zo zou deze van vleesafval zoals koeienogen en -uiers en geslachtsdelen van varkens gemaakt worden. Dit is natuurlijk onzin.

Wat de gruwelijk lekker del wel bevat is:

Kip
Een mager kippie, dus dan mag het.

Water
En water is geen alcohol dus lekker boeiend.

Vet
Een frikandel bevat zelfs 50% minder vet dan een rookworst en daar zeikt toch ook niemand over?

Varkensvlees
Een magere variant wel.

Zout
Misschien wat veel, maar die verhoogde bloeddruk had je toch al.

Smaakversterker
Ja, duh. Daarom is ‘ie zo lekker.

Antioxidanten
Volgens het Voedingscentrum zeer gezond en als het Voedingscentrum dat zegt is het zo.

Fosfaten
Stimuleert je brein en laten we eerlijk zijn: dat kan iedereen wel gebruiken toch?