Echte frikandellenliefhebbers moeten deze vijf recepten eens proberen!
Voor heel veel mensen is de frikandel toch wel de meest favoriete snack, heerlijk met wat mayonaise of gewoon een…
Voor heel veel mensen is de frikandel toch wel de meest favoriete snack, heerlijk met wat mayonaise of gewoon een delletjes speciaal.
Eind jaren zeventig bevatten sommige frikandellen nog kippenmagen, slokdarmen en koeienuiers, bleek uit onderzoek van de Universiteit Utrecht.
Dat was destijds gewoon toegestaan als veilig restproduct van de slacht. Ogen en oren waren wel verboden en ontbraken dus.
De frikandel bevat vandaag de dag kippenvlees, varkensvlees en heel soms wordt er ook wel een beetje paardenvlees gebruikt.
Separatorvlees is het hoofdbestanddeel van deze heerlijke snack, dat zijn kleine restjes vlees die aan het karkas blijven zitten nadat de filet, borst en andere grotere stukken van de kip zijn afgesneden.
In 1954 werd de allereerste frikandel gelanceerd in Dordrecht. Gerrit de Vries, een slagersknecht, maakte toentertijd gehaktballen die hij vervolgens verkocht aan de horeca.
Hij moest alleen noodgedwongen zijn gehaktbal veranderen dit daar de Warenwet veranderde. Hij besloot de vorm te veranderen in een soort van worst.
De frikandel is niet meer weg te denken uit de Nederlandse eetcultuur en wij Nederlanders werken samen gemiddeld zo’n 600 miljoen frikandellen per jaar weg.
Al jaren staat de frikandel bovenaan de snacklijst en vandaag de dag wordt er dan ook steeds meer geëxperimenteerd met deze vleesworst.
De echte frikandellenliefhebber geniet van culinaire hoogstandjes waarbij de frikandel centraal staat en de creaties lijken dan ook oneindig te zijn.