Keizersnede gaat compleet mis: Melissa wil tuchtzaak aanspannen tegen ziekenhuis!
Wanneer je zwanger bent hoop je altijd maar dat de bevalling vlekkeloos mag verlopen, dit was helaas niet het geval…
Wanneer je zwanger bent hoop je altijd maar dat de bevalling vlekkeloos mag verlopen, dit was helaas niet het geval voor Melissa Klement uit Losser.
In december 2021 besloten de artsen van het ziekenhuis dat haar ongeborene via een keizersnede op de wereld gezet zou worden.
De keizersnede verloopt niet goed met als gevolgd dat Melissa een nier verliest. Haar zootje loopt hersenschade op. Het Radboudumc is niet van plan om enig schuld op zich te nemen.
Inmiddels is het geschil tussen moeder en het desbetreffende ziekenhuis hoog opgelopen. Het ziekenhuis wil aangiftetegen Melissa doen en moeder wil de artsen aanklagen.
Tijdens de keizersnede gaat het mis en verliest Melissa een nier, dit daar de urineleider na de bevalling wordt overhecht. Twaalf weken na de bevalling wordt dit pas ontdekt.
Haar zoontje heeft schade opgelopen aan zijn hersenen en is tevens aan beide ogen halfblind. Door de artsen is er fout op fout gemaakt volgens Melissa.
De35-jarige Melissa vertelt tegen het Algemeen Dagblad dat dit alles voorkomen had kunnen worden. ‘Ze hadden moeten handelen zoals afgesproken.’
‘Ze hebben mij voor de bevalling aan mijn lot overgelaten. Ook daarna heeft niemand naar mij geluisterd. De toekomst van mijn kind is onzeker.’
Bij zoontje Frenky wordt er met 26 weken zwangerschap een ‘double bubble’, een zeldzame darmafsluiting geconstateerd. Dit valt goed te opereren.
Door deze double bubble houdt Melissa te veel vruchtwater in haar buik waardoor de placenta kan gaan loslaten of een te vroege bevalling kan gaan plaatsvinden.
Voor Melissa waren dat redenen om voor een keizersnede te gaan, echter was het ziekenhuis het daar niet mee eens.
Het Radboudumc wilde voor een normale bevalling gaan en het vruchtwater voor de bevalling middels een punctie weg te laten lopen.
De keizersnede kent helaas grote gevolgen en dus wil Melissa het ziekenhuis aansprakelijk stellen. Haar gezondheid is niet goed en werken kan niet meer.
Melissa en haar man lopen veel geld mis, dit daar haar man zzp’er is en nu thuis moet blijven om voor haar en hun zoontje te zorgen. Het geld is op en ze moeten zelfs voor eten naar de voedselbank.
Het ziekenhuis concludeert dat alles volgens protocol is verlopen, dit stellen zij nadat zij een onderzoek hebben ingesteld.
‘Zorgprofessionals hebben de spontaan intredende bevalling adequaat opgepakt en alles volgens de richtlijnen gedaan.’
Het Radboudumc stelt niet aansprakelijk te zijn en uiteraard is Melissa het daar niet mee eens. Ze wil een juridische procedure starten, echter is er een groot probleem.
‘We hebben geen geld. Al ons spaargeld is op’. Melissa wil een tuchtzaak gaan aanspannen en dus heeft ze nu een crowdfunding opgestart.