Leontien van Moorsel betaalt een hoge prijs: ‘Ten koste van onze dochter’ 😥🙏

Leontien van Moorsel betaalt een hoge prijs: ‘Ten koste van onze dochter’ 😥🙏

10 november 2022 0 Door Lekker Dan

De 52-jarige Leontien van Moorsel steekt ontzettend veel energie in het Leontienhuis. In dit huis worden meisjes en jongens met een eetstoornis opgevangen.

‘We redden daar levens.’ De voormalig wielrenster vindt het prachtig werk, echter heeft het wel een grote impact op haar gezinsleven.

Ze is ontzettend trots op haar 15-jarige dochter Indy. Samen met haar dochter heeft ze het afgelopen jaar samengewerkt om een kledinglijn in de markt te zetten.

‘Als moeder is het geweldig om zo intensief met je kind te werken,’ vertelt Leontien aan Story. ‘Van tevoren realiseerde ik me wel dat ze een puber is en dat pubers vaak net iets anders willen of geen tijd hebben op het laatste moment.

Maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat Indy wat dat betreft niet een doorsnee puber is. Ik merkte weleens dat ze geen zin of tijd had, maar omdat we een afspraak hadden staan, nam ze wel haar verantwoordelijkheid.

Mensen zeggen vaak tegen me hoe mooi ze is. En dat is ze. Ze ziet er prachtig uit, maar vanbinnen is ze nog veel mooier.’

Leontien geeft een voorbeeld. ‘Mijn man Michael en ik steken heel veel energie in het Leontienhuis, waar we meisjes en jongens met eetstoornissen helpen.

Daar gaat veel tijd in zitten. Tijd die ten koste gaat van onze dochter. Want dan kunnen wij haar geen aandacht geven. En daar gaat ze heel goed mee om.

Indy gaat ook weleens mee en dan ziet ze dat wij daar echt het verschil maken. We redden daar levens. En als dat betekent dat we Indy iets minder aandacht kunnen geven, dan weet ze waar we het voor doen. Dat maakt haar tot een geweldige dochter.’

Leontien en haar man Michael hebben altijd in de sportwereld vertoefd. Dochter Indy lijkt hun sporttalent te hebben geërfd. ‘Ze kan heel goed handballen.

Maar voor ons hoeft ze geen topsporter te worden. Ze heeft onlangs wel de keus gemaakt, geheel uit eigen beweging, om in de regio Den Haag-Rotterdam op het hoogste niveau te gaan spelen.

Het belangrijkste is dat zij het leuk vindt en als er een dag komt dat ze iets anders wil, dan staan wij daarachter.’