Kersverse moeder Gerda Keuter neemt deze belangrijke les mee in opvoeding dochter!
Nog niet zo heel erg lang geleden werden Gerda Keuter en haar man Klaas Romkes, de kersverse ouders van dochtertje…
Nog niet zo heel erg lang geleden werden Gerda Keuter en haar man Klaas Romkes, de kersverse ouders van dochtertje Maily. De grotester van Urk laat weten dat zij de lessen die zij van haar ouders heeft meegekregen, meeneemt in de opvoeding van haar eigen dochtertje.
Voor de kersverse moeder is het belangrijk dat haar dochter weet dat zij altijd bij haar eigen moeder terecht kan. ”Dat ze overal mee kan komen om er met mij over te praten. Ik zal nergens echt boos om worden. Misschien teleurgesteld, maar ik wil overal met Maily over kunnen praten.”
”Mijn moeder deed dat ook. Ik kon alles bij haar kwijt. Ik had geen geheimen voor mijn moeder. Ik hoop dat Maily dat ook met mij heeft. Ik heb zelf het idee dat ik wel een beetje strenge moeder word, maar ik denk dat ik dat ook redelijk snel loslaat. Mijn moeder was ook niet streng. Ik vind ook dat Maily moet kunnen genieten van haar leven, maar wel op een verantwoordelijke manier.”
Klaas Romkes, de man van Gerda vult aan: ”Ik heb zoiets, en dat staat ook op mijn arm getatoeëerd: come as you are, (kom zoals je bent, red.). Altijd jezelf zijn, vind ik belangrijk. Je moet niet zomaar mee gaan doen met de mainstream.” Gerda: ”Je mag wel luisteren naar de mening van een ander, maar je hoeft er niks mee te doen, haha.”
Enige tijd geleden gaf de kersverse moeder aan dat ook zij niet meteen op een roze wolk zat na de geboorte van haar kindje. Ze liet weten dat haar bevalling ontzettend heftig was. ,,Op een gegeven moment voelde ik Maily niet meer bewegen in mijn buik.”
Gerda ging er van uit dat haar bevalling mooi en goed zo verlopen en dat ze er van zou gaan genieten maar dit was helaas niet het geval. Met spoed werd ze opgenomen in het ziekenhuis en in gesprek met weekblad Weekend vertelt ze dan ook voor het eerst openhartig over haar bevalling.
Ondanks dat Gerda wilde bevallen zonder de hulp van pijnbestrijding, verliep dit toch anders. ,,Mijn ontsluiting ging niet verder dan vier centimeter. De weeënopwekkers deden hun werk niet meer, dus de pijn was ondraaglijk geworden”, legt ze uit. ,,Daarbij moest er rekening mee worden gehouden dat er niets met de baby gebeurde. Op een gegeven moment voelde ik Maily niet meer bewegen in mijn buik.”
In het ziekenhuis werd snel duidelijk dat ze tegen een zwangerschapsvergiftging aanzat. ,,Mijn lichaam zat vol met vocht, mijn bloeddruk was veel te hoog en ik had verder alle symptomen die erbij horen.” In eerste instantie wilde Gerda het ziekenhuis niet bellen maar uiteindelijk deed zij dit toch en hier is zij achteraf enorm blij om.
,,Anders had het heel anders kunnen aflopen”, vertelt ze geschrokken. ,,Als je er niet op tijd bent, kan het leven van je kindje in gevaar komen. In het slechtste geval stoppen bepaalde organen ermee en dan is er een probleem. Ze hebben er alles aan gedaan om erger te voorkomen. Dat was ook de reden dat Maily zo snel mogelijk op de wereld moest komen. Ik besef dat we veel geluk hebben gehad.”