Baby-aapje zielsgelukkig na hereniging met opvoeders.

Baby-aapje zielsgelukkig na hereniging met opvoeders.

29 juli 2021 Uit Door Lekker Dan

Apen zijn wilde dieren en gelukkig is het verboden om deze dan ook als huisdier te houden. Deze prachtige dieren horen vrij in de natuur te leven, ze hebben ruimte nodig en moeten zich als aap kunnen gedragen. Het aapje in dit verhaal zou liever thuis blijven, veilig in de armen van de verzorgers.

Chimpansee Limbani is ontzettend klein en toen hij nog een baby aap was hebben Jorge en Tania voor hem gezorgd. Als baby werd hij afgestoten door zijn moeder en aan zijn lot overgelaten. Zijn moeder nam afstand van hem omdat hij anders was, hij had een afwijking en tevens was hij ernstig ziek en had hij een longontsteking.

Jorge en Tania verzorgden hem en gaven hem eten, liefde en aandacht. Limbani mocht op een gegeven moment genieten van zijn vrijheid en dus werd hij overgebracht naar de Zoological Wildlife Foundation in Florida. Daar dit park redelijk dichtbij is, komen Jorge en Tania regelmatig een kijkje nemen.

Telkens als Limbani zijn ouders weer ziet, kan zijn geluk niet op. Zijn reactie is ongelooflijk en binnen no time springt hij dan ook in de armen van Jorge.