Deze 5 symptomen laten zien dat je te veel zout eet.

Deze 5 symptomen laten zien dat je te veel zout eet.

8 augustus 2021 Uit Door Lekker Dan

Zonder dat we het eigenlijk door hebben krijgen we veel te veel zout binnen, we eten er al snel te veel van. Voor onze gezondheid is het het beste dat we niet meer dan 6 gram zout binnen krijgen per dag. Het probleem is echter dat het in zoveel voedingswaren zit dat we dus eigenlijk niet doorhebben hoeveel we nou exact binnenkrijgen.

De kans is groot dat je nu denkt dat je niet over die 6 gram per dag heen gaat, dit daar je bijvoorbeeld tijdens het avondeten geen zout over je eten strooit….. Wat heel veel mensen niet weten is dat 80 procent van je zoutinname komt uit kant-en-klare producten, zoals brood, kaas en vlees. Mocht het lichaam veel zout binnenkrijgen dan is de kans groot dat je lichaam onderstaande signalen laat zien.

 1. Veel bezoekjes aan kleinste kamertje.
  Een van de bekende signalen dat je te veel zout binnenkrijgt is plassen. Word je bijvoorbeeld ‘s nachts wakker omdat je nodig naar het toilet moet en heb je ook last van onderstaande kwaaltjes dan zou dat met je zoutinname te maken kunnen hebben.
 2. Lichaam houdt vocht vast.
  Heb je dikke voeten, enkels of vingers, dan kan het zijn dat je vocht vasthoudt, omdat je te zout eet. Je merkt het vooral nadat je na lang zitten weer opstaat.
 3. Je hebt veel dorst.
  Heb je dorst terwijl je de hele dag voldoende water drinkt, dan kan dat duiden dat je teveel zout binnenkrijgt. Eigenlijk is het vrij logisch, want van zout krijg je namelijk dorst.
 4. Je hebt behoorlijk vaak last van hoofdpijn.
  Het hebben van hoofdpijn kan natuurlijk heel veel oorzaken hebben. Heb je hoofdpijn in combinatie met de andere signalen dan kan dat met een te hoge hoeveel zoutinname te maken hebben. Uitdrogingsverschijnselen kunnen ontstaan doordat het zout veel vocht opneemt.
 5. Behoefte aan zoute snacks.
  Als je lichaam gewend is om veel zout binnen te krijgen dan krijg je ook steeds vaker meer zin in zoute en vette snacks. Als je merkt dat de behoefte naar zoute snacks aan het groeien is, dan is het raadzaam om eens naar jouw zoutinname te kijken.