Familie slaapt om de beurt op de bank zodat de oude hond niet alleen ligt.

Familie slaapt om de beurt op de bank zodat de oude hond niet alleen ligt.

29 juli 2021 Uit Door Lekker Dan

De Engelse Springer spaniel Spike is maar liefst 14 jaar oud en door deze prachtige leeftijd gaan de dingen niet meer zo gemakkelijk als vroeger. Het lopen gaat alsmaar moeizamer en helaas heeft Spike een tweede beroerte gekregen. Deze harige viervoeter is ontzettend geliefd en dus gaat zijn familie heel ver, alles om het zo comfortabel mogelijk te maken voor Spike.

Door deze tweede beroerte lukt het Spike niet meer om de trap op en af te lopen. Voor Spike en zijn familie is dit een grote tegenvaller daar hij graag gebruik maakte van de trap, dit zodat hij heerlijk bij zijn baasjes in bed kon slapen. Vanaf het moment dat Spike bij zijn baasje kwam wonen, was het bed van zijn baasjes, ook zijn bedje.

“De eerste nacht dat we hem hadden, deden we het traphekje dicht en gingen naar bed,” vertelt Spike’s baasje Catherine Morris aan The Dodo. “Hij zeurde een paar minuten voordat hij over het hek sprong en de kamer van mijn ouders inging, zo het bed in! En dat is waar hij sliep sinds toen.”

De slaapkamer, op de tweede verdieping was helaas niet meer te bereiken voor de oude Spike, ondanks alle pogingen die hij deed. Hij gaf niet op en probeerde ondanks dat zijn lijf niet meewerkte toch de trap op te komen, iets dat niet lukte. Zijn baasje wilden niet dat hij zich zou bezeren en dus blokkeerden zij de trap. Dat de liefde voor Spike groot is, blijkt al snel, daar de familie met de oplossing komt.

De familie besloot hun slaapschema overhoop te gooien. Spike kon helaas niet meer naar boven en dus kozen zij ervoor om om de beurt beneden te slapen bij Spike.

Volgens dochter Catherine is de band die haar ouders en Spike hebben bijzonder. “Ze zijn absoluut onafscheidelijk,” vertelde Catherine aan The Dodo. “Mijn vader noemt hem ‘oude boon’ en ze zijn altijd aan het ‘praten’. Mijn vader brengt Spike ook zijn water en eten naar de bank en voedt hem met de hand om er zeker van te zijn dat hij zijn medicijnen binnenkrijgt om sterk te blijven.”

Het is overduidelijk dat de baasjes van Spike alles zullen doen om zijn laatste jaren zo fijn mogelijk te maken. “We houden zoveel van onze oude jongen en zijn zo blij om hem in ons leven te hebben,” zei Catherine. “Hopelijk hebben we zijn slechte start in het leven gecompenseerd door hem heel veel liefde te geven.”