Jongetje zingt zijn broertje met downsyndroom toe, deze video verovert het internet

Jongetje zingt zijn broertje met downsyndroom toe, deze video verovert het internet

29 juli 2021 Uit Door Lekker Dan

Nicole Powell en haar man waren in blijde verwachting van een kindje. Al vrij snel kwamen de artsen vertellen dat hun ongeboren kindje het syndroom van Down had. Voor het stel maakte dit niet uit echter maakten zij zich wel zorgen over de reactie van hun anderen kinderen, daar deze baby andere dan anderen zou zijn.

Al heel vroeg in de zwangerschap kreeg Nicole de diagnose te horen en de arts vertelde haar dat de baby vanwege gezondheidsproblemen geen kwaliteit van leven zou hebben. “Ze adviseerden ons de zwangerschap af te breken en ik zei gewoon ‘absoluut niet’,” vertelt Nicole aan THV11. Nicole weigerde een abortus te ondergaan omdat haar kindje anders dan anderen zou zijn en tot op de dag van vandaag heeft zij geen spijt van de keuze.

Nicole en haar man wilden hun andere vier kinderen meenemen in het hele proces en hun goed informeren. Ze moesten zich nooit schamen voor hun broer, vertelden ze. “Ik wilde niet dat onze kinderen zich voor hem zouden schamen, want hij is nog steeds hun kleine broertje, wat hij ook heeft,” zegt moeder Nicole.

Op het moment dat Nicole haar andere kinderen ging vertellen over de diagnose van hun broertje dat zou komen, gaf zoontje Rayce een bijzonder antwoord: “Zijn we niet allemaal anders?”