Verdrietig jongetje stelt een vraag aan de paus: “Is mijn vader in de hemel?”

Verdrietig jongetje stelt een vraag aan de paus: “Is mijn vader in de hemel?”

29 juli 2021 Uit Door Lekker Dan

Het verliezen van een vader of moeder heeft altijd een grote impact op kinderen, helemaal als het kind nog jong is. Een leven zonder papa of mama, zoveel vragen dat het kind nog had willen stellen, het leven valt in duigen.

Emanuele verloor zijn vader en liep al die tijd rond met een prangende vraag. Zijn vader liet vier kinderen achter. Ondanks dat deze vader zijn kinderen wel had laten dopen, geloofde hij zelf niet in God. Voor de kleine jongen was het echter wel belangrijk om te weten of zijn vader in de hemel was, bij God.

Paus Franciscus bracht in 2018 een bezoek aan de St. Paulus van het Kruis parochie net buiten Rome. Een aantal mensen kregen de kans om de Paus te groeten en een vraag te stellen. Emanuele stapt op de microfoon af, glimlachend naar de paus, maar al snel bevriest hij en horen we door de microfoon: “Ik kan het niet.”

De Paus zag dat hij het moeilijk had en riep hem naar voren, de kleine man stond oog in oog met hem. De Paus sloeg zijn armen om Emanuele heen en vroeg hem zijn vraag in het oor te fluisteren. De Paus vroeg vervolgens of hij de vraag met de andere aanwezigen mocht delen, de kleine man gaf zijn goedkeuring.

De paus antwoordde op de vraag of de papa van Emanuele wel in de Hemel was: “De man had niet de gave van het geloof, maar hij liet zijn kinderen wel dopen. Hij had dus een goed hart”. Franciscus vroeg vervolgens aan de andere aanwezige kinderen of ze dachten dat God een goede man als de vader van Emanuele in de steek zou laten. Hun antwoord was nee.