Zwerfhond loopt winkel in om eenhoorn te stelen, agent loopt de knuffel voor hem.

Zwerfhond loopt winkel in om eenhoorn te stelen, agent loopt de knuffel voor hem.

28 juli 2021 Uit Door Lekker Dan

Kinderen zijn dol op speelgoed en de meesten hebben dan ook een favoriet speelgoed, bij honden is dit ook het geval. Elke hond heeft een favoriet speeltje, dit kan een bal zijn, een knuffel of gewoon een kauwbot. het hebben van speeltjes zorgt voor een heleboel vertier en comfort.

Vooral in het buitenland zijn er helaas veel zwerfhonden, ze zijn op zichzelf aangewezen en beschikken niet standaard over voedsel of speeltjes. Dollar General is een winkel die een beetje te vergelijken is met de Action. Duplin County Animal Control kreeg een wel heel bijzonder bericht van deze winkel, een bericht over een zeer ongebruikelijk geval van diefstal.

De winkel kreeg namelijk regelmatig dezelfde zwerfhond op bezoek, de hond wist iedere keer weer de winkel binnen te glippen. Je zou denken dat de hond het voorzien had op voedsel, echter was dit niet het geval. Telkens als de viervoeter de winkel bezocht, wilde deze er vandoor gaan met een paarse knuffeleenhoorn. Naar verluidt kwam hij wel 5 keer terug om een poging te wagen om de eenhoorn te bemachtigen. De winkel besloot op een gegeven moment de dierenhulpverlening in te schakelen.

“Hij ging recht op de eenhoorn af, telkens dezelfde,” vertelde Joe Newburn van Duplin County Animal Services aan People. “Het was zo raar, een van de gekste telefoontjes die ik ooit heb gehad.” De agent die een kijkje kwam nemen, Samantha Lane, was ontroerd en besloot de eenhoorn voor de hond te kopen.

De hond werd overgebracht naar de dierenopvang zodat er gekeken kon worden of er baasjes in het spel waren. In de kennel klampte het dier zich stevig vast aan de eenhoorn en liet niet meer los. Eindelijk had de hond een maatje waar hij al die tijd al naar op zoek was.

“Dit is iets wat ze altijd heeft gedaan,” vertelde Newburn aan WCTI 12. “Dit is niks nieuws voor haar, het is gewoon een andere hond, maar ja, ze doet altijd dit soort dingen.” De hond kreeg de naamSisu, naar het karakter van de disneyfilm Raya en de laatste draak, die op een eenhoorn lijkt mét paarse tinten. Sisu werd al snel geadopteerd en in het adoptieverhaal kwam dan ook een bijonder verhaal te staan. “Levendig met andere honden en tolereert geen geroddel,” staat erin het adoptierapport. “Zeer gehoorzaam met mensen. Kent commando’s zit en lig en houdt van eenhoorns van de Dollar General.”