Nooit geweten! Deze fout maken we allemaal tijdens het wassen

Nooit geweten! Deze fout maken we allemaal tijdens het wassen

Het lijkt misschien praktisch om je handdoeken en theedoeken samen in de wasmachine te gooien, maar experts raden aan om…

6 februari 2024 0 Door Lekker Dan

Het lijkt misschien praktisch om je handdoeken en theedoeken samen in de wasmachine te gooien, maar experts raden aan om dit niet te doen.

We leggen uit waarom apart wassen een beter idee is. Een schoonmaakprofessional, geciteerd door Better Homes and Gardens, adviseert om verschillende soorten handdoeken apart te wassen.

Dit omvat handdoeken die gebruikt worden in de keuken, maar ook die voor je gezicht, lichaam en handen.

Dit advies klinkt misschien ongebruikelijk en velen zullen alles tegelijk in de wasmachine doen, maar het heeft een goede reden.

De schoonmaakexpert benadrukt dat het gezamenlijk wassen van handdoeken en theedoeken het risico op kruisbesmetting met bacteriën en ziektekiemen verhoogt.

Dit roept de vraag op: ‘Elimineert het wasprogramma dan niet de bacteriën?‘ Het antwoord hangt af van de was temperatuur en de hoeveelheid wasmiddel.

Wassen met te koud water en onvoldoende wasmiddel kan ertoe leiden dat de was minder schoon is dan het lijkt.

Daarom is het aanbevolen om handdoeken en theedoeken apart te wassen. Handdoeken was je het best op negentig graden, terwijl voor theedoeken een temperatuur van veertig graden wordt aangeraden.

Bovendien is het raadzaam om handdoeken uiterlijk na vier dagen gebruik te wassen voor optimale hygiëne.