KNMI waarschuwt: Door slecht weer grote kans op schade en veel overlast!

KNMI waarschuwt: Door slecht weer grote kans op schade en veel overlast!

1. Volgens het KNMI is de kans op schade en overlast groot. 2. Vanavond gaat het los in ons kleine landje: 3. DE waarschuwing van het KNMI geldt voor het hele land. 4. Mocht je de deur uit moeten vanavond.... is het noodzakelijk? 5. Het weer gaat straks drastisch veranderen in ons landje.

9 juli 2024 Uit Door Lekker Dan

Hoewel we vandaag heerlijk kunnen genieten van het mooie weer moeten we rekening houden met slecht weer vanaf nu.

Het KNMI heeft code oranje afgegeven vanwege zware onweersbuien die vanaf het einde van de middag over Nederland zullen trekken.

De waarschuwing geldt voor het hele land, te beginnen in Zeeland vanaf 16.00 uur. Het KNMI waarschuwt voor buien met zware windstoten, hevige regenval, intensief onweer en hagel.

Voor Noord-Brabant en Zuid-Holland geldt code oranje vanaf 17.00 uur, en voor Limburg, Gelderland, Utrecht, Flevoland, Noord-Holland en het IJsselmeergebied vanaf 18.00 uur.

In de provincies Friesland, Overijssel en op de Waddeneilanden is de waarschuwing vanaf 19.00 uur van kracht.

WEERALARM: Maak je borst maar nat dit weer gaan we krijgen in de zomer van 2023!

De buien zullen uiteindelijk via het noordoosten het land verlaten. Voor Drenthe en Groningen geldt de waarschuwing vanaf 20.00 uur.

“Door blikseminslag, wateroverlast, het omwaaien van voorwerpen en bomen en grote hagelstenen kan er schade en overlast ontstaan.”

”Vooral voor buitenactiviteiten en het verkeer kunnen deze onweersbuien gevaarlijk zijn,” aldus het weerinstituut.