Het traditionele 1 euro-ontbijt van Ikea heeft een nieuwe prijs: Flinke verhoging!

Het traditionele 1 euro-ontbijt van Ikea heeft een nieuwe prijs: Flinke verhoging!

1 april 2024 Uit Door Lekker Dan

Na jarenlang trouw te zijn gebleven aan het befaamde 1 euro-ontbijt, heeft IKEA nu besloten om de prijs van dit geliefde ontbijt op te schroeven.

Vanaf 2006 konden klanten in Nederland genieten van een voordelig ontbijt bij de Scandinavische meubelgigant, maar daar komt nu verandering in.

Het traditionele 1 euro-ontbijt maakt plaats voor nieuwe tarieven. Voor het kleinere ontbijt, bestaande uit een croissant en een warme drank, rekent IKEA nu 1,50 euro.

Indien je voor het uitgebreidere ontbijt gaat met een croissant, broodje, beleg, margarine en een warme drank, ben je 3,45 euro kwijt.

Hoewel IKEA Family-leden nog steeds kunnen profiteren van korting en slechts 0,60 cent betalen voor het kleinere ontbijt en 1,20 euro voor het grotere ontbijt, heeft de prijsverhoging gemengde reacties opgeroepen onder de klanten van de Zweedse retailer.

Voor velen was het 1 euro-ontbijt een geliefde traditie en een reden om naar de winkel te komen. Vooral ouderen en mensen met een beperkt budget beschouwden het als een ideale gelegenheid om betaalbaar buiten de deur te eten en sociaal contact te hebben.

Volgens IKEA is de prijsstijging het gevolg van gestegen kosten. De meubelgigant wil de kwaliteit van het ontbijt waarborgen en zou deze in gevaar brengen als het vasthoudt aan de 1 euro-prijs.

Voor klanten die nog steeds op zoek zijn naar een voordelig ontbijt, blijft de IKEA Family-pas een uitkomst.

Hoewel de prijsverhoging voor sommige klanten een teleurstelling kan zijn, blijft IKEA een populaire bestemming voor een betaalbaar ontbijt.

Met de nieuwe prijsstructuur hoopt IKEA een balans te vinden tussen kwaliteit en betaalbaarheid, terwijl het klanten blijft verwelkomen voor een smakelijke start van de dag.