Kasteel van Doornroosje in de Efteling is weer open: Wat is er gebeurd?

Kasteel van Doornroosje in de Efteling is weer open: Wat is er gebeurd?

2 april 2024 Uit Door Lekker Dan

De Efteling staat bekend als het grootste en mooiste attractiepark van Nederland, en heeft al meerdere prijzen in de wacht gesleept.

Zo is er de titel van mooiste en beste park ter wereld in 2017 door Amerikaanse beoordelingen. Ondanks deze lofbetuigingen uiten Nederlandse bezoekers vaak kritiek op de stijgende prijzen.

Dit jaar zijn de entreeprijzen voor het eerst boven de 50 euro gestegen, en ook de kosten voor eten en drinken op het park zijn gestegen, waarbij frisdrank zelfs duurder is dan in Disneyland Parijs.

Deze stijgingen worden deels gerechtvaardigd door de enorme kosten van het onderhoud en de renovaties die nodig zijn om het park in topconditie te houden.

Een recent voorbeeld van deze renovaties is het kasteel van Doornroosje, dat de afgelopen maanden grondig is gerenoveerd.

Het kasteel was ruim een half jaar gesloten voor renovatie, wat enige overlast met zich meebracht voor bezoekers.

Niet alleen de gevel van het kasteel kreeg een opknapbeurt, maar ook de voorgevel van Doornroosje zelf is onder handen genomen.

Opvallend genoeg lijken haar kenmerken aanzienlijk te zijn veranderd, wat leidt tot speculatie of ze misschien een bezoek heeft gebracht aan dezelfde plastisch chirurg als Barbie.

Of dit een grap van een bouwvakker is geweest of dat Doornroosje nu een publiekstrekker wordt voor een ander publiek, blijft nog even een vraag.